Husforsikring

Sammenlign din Husforsikring

Et køb af et hus er med stor sandsynlighed den største investering, du nogensinde kommer til at lave i hele dit liv. Derfor er det naturligvis også en selvfølge, at du får tegnet en god og dækkende forsikring på dit hus, hvis nu uheldet skulle være ude. Husforsikringen dækker dig økonomisk, hvis dit hus skulle blive udsat for skader, og den består af en forsikring mod brand, der samtidig kan være lovpligtig, hvis du har lån i dit hus. Herudover er det faktisk helt op til dig selv at vurdere, hvorvidt du vil have ekstra dækninger i dit hus eller ej. De fleste husejere vælger dog at købe en kaskoforsikring der f.eks. også vil dække, hvis dit hus bliver udsat for storm- eller vandskader. Om du har en husforsikring eller ej, så er det dog altid en god idé at sammenligne priserne på din husforsikring, så du ikke betaler mere end højest nødvendigt.

Hvad er en husforsikring?

Forsikringen mod brand, er som benævnt reelt den eneste lovpligtige del af husforsikringen. Det skal man dog ikke lade sig snyde af, for det giver rigtig god mening også at forsikre sig mod andre skader på sit hus. En kaskoforsikring, der dækker udefrakommende faktorer som f.eks. storm- og vandskader, er også rigtig populær. Forsikringen omfatter alle de bygninger, der hører til din husstand. Garagen og udestuen er altså med andre også dækket af kaskoforsikringen. Retshjælpsforsikringen følger også med kaskoforsikringen, så hvis du på et tidspunkt skal ud i en eventuel retssag om noget, der omhandler dit hus, kan du gøre brug af retshjælpen, der i nogle tilfælde vil dække sagsomkostningerne.

Ansvarsforsikringen er også en del af husforsikringen. Den dækker, hvis du f.eks. bliver erstatningspligtig for skader, du eller en anden i din husstand har forvoldt på andre. Hvis der f.eks. falder en løs tagsten ned fra dit hus og rammer en, der går på fortovet, vil den forsikring dække, hvis personen kommer alvorligt til skade.

Hvis du ikke føler, at du er godt nok dækket ind med ovennævnte forsikringer, er der heldigvis rig mulighed for at inkludere tilvalgsforsikringer. En forsikring mod skader på rør og ledninger er f.eks. rigtig populær. Med andre ord har du altså mulighed for at skræddersy en husforsikring, der matcher 100% med de krav, du har til en god og dækkende forsikring.

Husk at sammenligne dine forsikringer, for du kan spare mange penge og ligeledes sikre dig at du har den bedste dækning.

Har du glemt at forsikre dit fritidshus?

Husk at det ikke er nok at forsikre dit hus. Har du et fritidshus, så er det også lovpligtig at forsikre det mod brand, hvis der lån i huset. Derudover giver det også en ekstra tryghed at være forsikret, når man ikke kan gå og holde øje med sit fritidshus på daglig basis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *