Indboforsikring

Sammenlign Indboforsikring

Indboforsikringen er én af de allermest essentielle forsikringer, der findes i Danmark. Det er nemlig den forsikring der dækker, hvis dine personlige ejendele som f.eks. tøj og møbler bliver ødelagt eller stjålet. Indboforsikringen gælder for alle de personer, der er tilmeldt folkeregisteret på den adresse, hvor forsikringstageren har hjemme. Hvis dine børn er flyttet hjemmefra, men samtidig er under 21 år, bor alene og ikke har andre børn boende hos sig, så gælder forsikringen også for dem. Når den perfekte indboforsikring skal opstøves, så er der en masse ting, der har indflydelse på selve dækningen og på den pris, du skal betale for forsikringen – de ting kigger vi nærmere på i denne artikel.

Home_BG_468x60_02-2015

Hvilke områder dækker indboforsikringen?
Indboforsikringen gælder, som nævnt tidligere, for alle husstandens beboere, der er tilmeldt folkeregisteret på den pågældende adresse, samt udeboende børn under 21, der ikke selv forsøger andre børn. Indboforsikringen består som udgangspunkt af tre hoveddækninger:

  • En indboforsikring, der dækker husstandens ejendele som f.eks. møbler og tøj, hvis det bliver beskadiget eller stjålet.
  • En ansvarsforsikring der dækker, hvis en af hustandens beboere ved uagtsomhed er skyld i skade på andre personer eller deres ejendele.
  • En retshjælpsforsikring der kan være særlig behjælpsom, hvis private uoverensstemmelser fører til en retssag. Den dækker således i nogle tilfælde en del af sagsomkostningerne.

Overordnet set ligner de forskellige indboforsikringer, som forsikringsselskaberne tilbyder, meget hinanden, men der er alligevel nogle afvigelser, du skal være opmærksom på. Nogle indboforsikringer dækker f.eks. ikke tyveri, hvis alle vinduer og døre ikke har været aflåst. Tyveribetingelserne er altså derfor et punkt, der skal kigges grundigt igennem, så du undgår at blive slemt overrasket, hvis du en dag skal anmelde et indbrud.

Når du tegner en indboforsikring, skal du også være opmærksom på, at du får oplyst den korrekte forsikringssum. Hvis den er for lille, risikerer du, at du kun får delvist erstatning i tilfælde af en skade eller et tyveri. Sagt med andre ord er det altså meget essentielt, at din forsikringssum som minimum svarer til den samlede værdi af alle familiens ejendele.

Du kan med fordele sammenligne forsikringer ved at følge med i vores tips og guides der løbende bliver opdateret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *