Find det rigtige forsikringsselskab fra start

Find det rigtige danske forsikringsselskab fra start

Er du som de fleste andre danskere der syntes at forsikringerne er blevet for dyre, men alligevel kun lader det blive ved tanken, så er du ikke alene. Faktisk skifter danskerne forsikringsselskab mindre end hvert 6.år, og det betyder også at der er mange der ikke får de rigtige priser eller dækninger.

For selvom tanken om at kunne spare penge på forsikringen og få den rigtige dækning virker tiltalende, så kan det også virke uoverskueligt. Men det behøver slet ikke at være så svært.

Boy_BG_468x60_02-2015

Kom i gang med få lette skridt

Først og fremmest bør man danne sig et overblik over hvilke forsikringer man har behov for, dernæst overveje dækningerne på forsikringer. Har man allerede overvejet dette, så er det ret let at komme i gang med at forhandle med forsikringsselskaberne om at finde den helt rigtige forsikring.

Ifølge en undersøgelse udarbejdet af forsikring & pension svarer danskerne følgende på hvad der er vigtigst når de vil skifte forsikringer.

  • 62% angiver at konkurrencedygtige priser er vigtige
  • 38% angiver at god kundeservice er afgørende for deres valg af forsikringsselskab.

Hvis du ønsker at få det bedste fra de to verdner (Lav pris, god dækning & kundeservice) hvordan kan man så tage oplyst beslutning? Det handler om at se på fordelene og ulemperne ved de respektive selskaber og de tilbud du modtager.

Således starter jagten på den helt rigtige løsning – det er svært at vælge hvis du kun har 1 tilbud. Derfor kan man med fordel gå online og bruge sites som f.eks. Forsikringsportalen.dk som giver dig mulighed for at sammenligne priser og pakker, der tilbydes af forskellige forsikringsselskaber.

Det kan være en fordel at sammenligne priser i samlede pakker, da flere selskaber har fordelsprogrammer der kan give fra 10-20% og/eller bedre dækninger på forsikringer. Dvs. hvis man samler sine typiske forsikringer som f.eks. bil, rejse, ulykke og indboforsikring, så vil man i de fleste tilfælde kunne få en lavere samlet pris. Det er således ikke unormalt at man ved et forsikringstjek kan spare helt op til 4.000 kr om året på sine forsikringer i en gennemsnitlig husstand.

Hvilke forsikringer bør man vælge?

Uanset om du beslutter dig for at samle dine forsikringer hos et forsikringsselskaber eller sprede forsikringerne på flere udbydere, så er de typiske forsikringer man bør overveje følgende.

Indboforsikring

Indboforsikringen er nok en af de vigtigste all-round forsikringer man kan tegne. Den dækker ikke kun eventuelle skader i forbindelse med tab eller skader af personlige ejendele, ved f.eks. indbrud, brand eller vandskade, men indeholder også en retsforsikring og ansvarsforsikring. Nogle selskaber kalder også denne type forsikring for familieforsikring

Ulykkesforsikring

Hvis du uheldigvis skulle blive involveret i en personulykke, der medfører varige skader, så vil ulykkesforsikringen kunne udbetale kontant erstatning og eventuelle omkostninger til f.eks. fysioterapeut og anden behandling.

Rejseforsikring

Endelig, hvis du er på rejse i udlandet så er en rejseforsikring også en rigtig god ting at tegne. Der er nemlig begrænsninger i forhold til den offentlige dækning, og rejser du udenfor EU – så kan det meget hurtig blive en dyr bekostning at blive syg. Derudover kan rejseforsikringer f.eks. også dække forsinket fremmøde, tabt bagage, tabt ferieformål m.v.

Bilforsikring

Har du bil, så skal du også have en bilforsikring. I Danmark er det nemlig lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til sin bil. Det er derimod frivilligt om man vil have en kaskoforsikring der også dækker skader på egen bil. Du kan læse et indlæg om sammenligning af bilforsikringer her

Hundeforsikring

Er man hundeejer så er det også et lovkrav at tegne en hundeansvarsforsikring. Dette beskytter imod erstatningskrav i forhold til skader kæledyret kan forvolde. Derudover findes der en lang række frivillige tillægsdækninger der dækker dyrelæge omkostninger m.v.

Sundhedsforsikring

Flere virksomheder tilbyder medarbejdere en gratis sundhedsforsikring, der sikrer at man undgår ventelister på de offentlige hospitaler. Sundhedsforsikringerne var tidligere skattefritaget, men får man betalt sin sundhedsforsikring af sin arbejdsgiver, så skal man også betale skat af ydelsen.

2 thoughts on “Find det rigtige forsikringsselskab fra start

  1. Er der krav til hvilke forsikringer man skal have når man flytter i lejlighed? Jeg er lige flyttet til København for at studere.

    mvh Troels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *